7 Mart 2012 Çarşamba

Evliliği Ayakta Tutmanın Yolları

Evliliği Ayakta Tutmanın Yolları

Evliliği ayakta tutmak ve evliliğe heyecan katmak için neler yapabiliriz?
Evlilik, çoğu çiftlere istedikleri, bekledikleri ve hayal ettikleri mutluluğu bahşederken bazı çiftler için o kadar cömert davranmayabiliyor ve günden güne hayal kırıklıkları, çaresizlikler, kızgınlıklar, çatışmalar yaşanıyor.

Eşlerin birbirlerini sevmelerine ve evliliklerini yürütmek istemelerine rağmen evliliğin bazı dönemlerinde problemler kaçınılmaz oluyor. Aslında evlilik; sürekli gelişim ve değişim içinde olan dinamik bir sistem. Kendine özgü bir gelişim seyri vardır.

Evliliklerin bazı döneminde aile yaşamında bir kriz dönemi olabiliyor, aile içindeki denge bozulabiliyor ve boşanmalara varan çatışmalar yaşanabiliyor.

Öte yandan bu dönemlerinde yaşanan çatışmalar aile için gelişimsel fırsatlar da barındırabiliyor. İşte bu dönemin bir gelişim fırsatı ya da dağılma süreci olması, ailenin neler yaşadığına ve evliliği ayakta tutma yollarına dair bilinci ve öngörüsü ile sahip olduğu problem çözme becerilerinin olumlu ve etkin olup olmamasına göre değişiyor.
İşte bu noktada ilişkiyi sorgulayarak, tekrar eskisi gibi mutlu bir birlikteliğe döndürmek için karşılıklı gayret sarf etmek gerekiyor.

Evlilik terapisi de burada devreye giriyor. Eşler arasında yaşanan iletişim sorunları, aldatma, güven kaybı, cinsel sorunlar gibi konularda yapılan evlilik terapisi, bir terapist ve eşlerle birlikte gerçekleşir.
Her ne kadar erkekleri terapiye ikna etmek zor olsa da hem kadın hem de erkeğin hayatını olumlu değişikliler yaratıyor terapi.
Başarılı bir evlilik için eşlerden birinin var gücüyle çaba göstermesi, bir müddet sonra diğerinin de aynı yolda ilerleyeceğini gösterir. Eğer birlikte adım atmayı ya da ilk adımı karşı taraftan beklemeyi düşünürseniz vaktinizi boşuna harcamış olursunuz.

Malesef hepimizin ortak sorunu, erkekler doğaları gereği, evden ve sorunlardan kaçmaya daha meyillidir. Bu yüzden kadına daha büyük görev düşmektedir. Yuvayı dişi kuş yapar misali, kadın evliliğini kurtarmak için kolları sıvamalı evliliği ayakta tutmalı ve evliliği kurtarmak için elinden geleni yapmalıdır.

Maddi durumları iyi olan pekçok çift, evliliği ayakta tutmak için evlilik danışmanlarına gitmektedir. Bu mantıklı fakat pahalı bir yöntemdir. Çünkü danışmanların bir seansı ortalama 100$'dır ve terapinin tamamlanması için 7- 8 seans devam etmek gerekir. Ayrıca bu sürece eşi de dahil etmek gerekir.Evlilik danışmanlarına gitmek pisikoloğa gitmek gibidir. Genellikle erkekler bu tür terapilere katılmaktan hoşlanmadığı için onları ikna etmek oldukça güçtür.Maddiyat sorununuz olmasa bile, kocanızı buna ikna etmek oldukça zor olabilir.

Evlilik danışmanına gitmedende evlilik problemlerinden  kurtulabileceğimizin bir yolu olsa keşke" dediğinizi duyar gibiyim.
Evliliğinizi monotonluktan kurtarmak, evliliğinize heyecan vermek ve eşinizle yeniden güzel bir ilişkiye başlayarak yeni bir hayata yelken açmak istiyorsanız evliliğinizi kurtarmak adına kolları sıvadıysanız ozaman size "Evliliği Kurtarma Formülü" adlı ilişki doktoru rehberini tavsiye edebilirim.

“Evliliği Kurtarma Formülü” adlı kitap sayesinde eşinizin bilinçaltını etkileyerek, evliliğinizi ayakta tutma adına çok büyük yol katedebilirsiniz. Uygulaması sonderece kolay metodlardan oluşan kitap ile,evliliği kurtarmak ve ayakta tutmak,yeni bir heyecan vermek için tam olarak ne yapmanız gerektiğini  kısa ve anlaşılır bir şekilde öğrenebilirsiniz..“Evliliği Kurtarma Formülü”kitabını buradan indirebilirsin.

1 yorum:

  1. evliliği kurtarma21 Ekim 2013 07:23

    Evliliği kurtarma formülü gerçekten işe yarıyor bende http://evliligimikurtarmakistiyorum.blogspot.com/ sitesinden duymuştum ve alıp uyguladım şuan durumlar oldukça iyi ve bana yolgösteren harita olacağına inandığım evliliği kurtarma adlı kitabı evliliğim sürecinde uygulamaya devam edeceğim.

    YanıtlaSil

Evliliği Kurtarmanın Yolları Nelerdir?

Evliliği kurtarmanın yolları- Evliliği kurtarmak isteyen bayanlar için evliliği kurtarmanın en etkili yollarını paylaşacağız. Her ev...