14 Temmuz 2012 Cumartesi

Evlilikte Sorunlar


Evlilikte sorunlar

Birbirinden farklı iki kişinin paylaşmaya başladığı yepyeni bir hayat dönemi olarak değerlendirilir evlilik. Bazen insan hayatındaki değişimler gerilime sebep olabilir ancak evlilik gibi köklü bir değişimin yeri daha bir farklı olmaktadır.

Mesela kültürel olarak, yaşam tarzı olarak veya aile yaşantısı olarak birbirinden farklı iki kişinin aynı evi aynı zaman ve aynı mekanı paylaşmaya başlamaları hayatınızda ne kadar gerçekci bir değişimdir.
Evet artık evlisiniz ve iki kişilik düşünmek ve bu değişime ayak uydurmak zorundasınız.

Bu durum kendinizi kısıtlanmış gibi hissetmenize yol açsada gayet doğaldır.Çünkü karşı tarafın da aynı duyguları paylaştığını asla unutmayın.Bu şekilde düşündüğünüzde karşılıklı anlayışla bazı sorunların üstesinden gelebilirsiniz.

Ancak bunun yanında başka şekilde evlilikte sorunlar ortaya çıkabilir.Genel olarak evlilikte sorunlar şu şekilde meydana gelmektedir;

-Ekonomik nedenler ve eşin işsiz kalması.
-Aile büyükleri ile aynı evde oturma.
- Eşler arasındaki cinsel sorunlar.
- Din, mezhep ya da kültür farkları.
- Alkol, kumar ve şans oyunlarına düşkünlük.
- Eşin evi terk etmesi ya da başka biriyle yaşamaya başlaması.
- Aldatma.
- Dayak ve küçük düşürücü davranış ve hareketler.
- İşkolik bir eşe sahip olma.
- Eşlerin kişilik yapılarının birbirine uymaması.
- Aşırı kıskançlık.
- Eşlerin birbirine yeteri kadar zaman ayıramaması.

EVLİLİKTE SORUNLAR NASIL AŞILIR?
Aslında evlilikteki sorunları çözmek ve sağlıklı bir noktaya götürmek sizin elinizde. Bunun için ilk önce kızgınlık, ümitsizlik ve çaresizlik duygusu gibi nedenlerle eşinize karşı müdahaleci davranışlardan uzak durarak, sakin bir şekilde düşünerek ve özelliklede bir uzmandan yardım almak gerek.
Burada uzak durulması gereken en önemli nokta ise boşanma ve mahkemeye başvurma gibi fikirleri aklınıza bile getirmeden evlilikteki sorunların üstesinden gelebilirsiniz.

Evlilikte sorunlar ve bu sorunların çözümü için profesyonel öğretilere sahip olmalısınız ve tam olarak işe nereden başlamanız gerektiğini söyleyebilecek iyi rehberiniz olmalı.
İşte evlilikte sorunları çözme adına ne yapmanız gerektiği konusunda genel bir çerçeveye sahip olursanız, bu çerçevenin içini doldurarak amacınıza ulaşmanız çok kolay olacaktır.
Bu konuda size büyük oranda  yardımcı olabilecek olan rehber “Evliliği Kurtarma Formülü” isimli kitabı önerebiliriz.


1 yorum:

  1. evliliği kurtarma formülü size söyleyim anlayış ve eşinizi dinleme dir.evliliği kurtarmak için bu 2 formül olmazsa olmazlardan bence

    YanıtlaSil

Evliliği Kurtarmanın Yolları Nelerdir?

Evliliği kurtarmanın yolları- Evliliği kurtarmak isteyen bayanlar için evliliği kurtarmanın en etkili yollarını paylaşacağız. Her ev...