4 Mart 2012 Pazar

Evlilikteki Sorunları Nasıl Çözebiliriz ?

Evlilik Sorunları Nasıl Çözebiliriz?
Evlilikteki sorunlar nasıl çözülür?
İnsanın hayatında aldığı kararlardan en önemli birisidir evlilik. Birçift yüzükle başlayan bu yolculuk bazen mutluluktan başka şeylerde getirir. Bunca senedir yalnız yaşamaya alışmışken hayatınıza biri girmiştir ve artık iki kişisinizdir. Artık kararlar birlikte alınır ve sorunlar birlikte çözülmeye çalışılır. Ardından birde çocuğunuz dünyaya gelince hayatınızdaki tüm süreç yeniden yapılanmaya başlar.
Bu dönemde mutlulukla beraber sıkıntılarda artmaya başladığının farkına varılır. Eşler arasındaki iletişim sorunları yerini ilişkide kopmalara ve evlilik sorunlarına bırakır. Birde bakarsınız ki evlilik ve ailedeki sorunlar siz onlardan kaçtıkça daha da büyür ve baş edilmesi güç bir hal alabilir. Bugüne kadar yapılmış olan araştırmalar gösteriyorki depresyonların ana sebeblerinden birisinin aile içi problemler ve eşler arasındaki iletişim çatışmaları olduğudur.
Yaşanmakta olan tüm bu olaylar karşısında çiftler bazen kararlarını, hatta evliliklerini sorgulamaya başlarlar. Karşınızdakinin değişmesi gerektiğini düşünmeye başlarsınız. Çünkü asıl suçlu odur size göre. Peki karşınızdakini değiştirmeye harcadığınız gayretinizi kendiniz içinde harcıyor musunuz?
Yapılan araştırmalara göre herhangi bir yardım almadan, eşlerin kendi aldıkları kararlarıyla yaptıkları boşanmaların sonrasında problemlerin çok daha da arttığını, çiftlerin yeni hayatlarına uyum sağlamakta zorluk çektiklerini göstermektedir.
Boşanmak son çare olmamalıdır.!
Boşanma kararıyla beraber, nafakadır, velayet, ayrılık, yeni bir başlangıç, maddi sıkıntılar, sosyal mahalle baskı gibi pekçok karmaşık bir süreç ardından gelir. Boşanmak öyle kolay, ucuz ve bir gecede bitecek bir iş değildir. Çoğu zaman halledilemeyen mal paylaşımı, çocukların velayeti vs. gibi sebeplerden dolayı çiftler arasında kavga ve ümitsizlik hat safhaya ulaşmaktadır. Avukata danışma, dava dosyası açtırma ve uzun yasal prosedür için gayet sağlam bir maddiyata da ihtiyaç vardır.
Peki evliliğimizi bu duruma gelmeden yada bu durumda ise evliliği kurtarma adına neler yapabiliz?

Bunun için günümüzde evli çiftlerin çoğunluğu evlilikteki sorunlarını çözmek yada boşanmayı engellemek için evlilik danışmanlarına gitmektedir. Yeni yapılan araştırmalar göstermiştir ki, danışmanlara gidip evliliklerinde başarıyı yakalayan çiftlerin oranı % 50 civarındadır.

Fakat bu yöntem yani evlilik danışmanına gitmek mantıklı fakat pahalı bir yöntemdir. Ayrıca tıpkı psikiyatriste gitmek gibi sıkıcıdır.Ayrıca eşlerden biri evlilik danışmanına gitmek isterken, diğerini ikna etmek oldukça güçtür ve hatta bazı durumlarada imkansızdır. Zoraki gittiğinde de yapılan terapiler istenilen sonuçları vermez.Danışmanların bir seansı ortalama 100$’dır ve terapinin tamamlanması için en az 8  10 seans terapiye devam etmeniz gerekir. Ayrıca bu süreç eşlerin her ikisinin de katılımını gerektirir. Maddiyat sorununuz olmasa bile, kocanızı buna ikna etmek oldukça zor olabilir.
Evlilik sorunlarından kurtulmak için en çok tercih edilen yöntem ise boşanmayı engellemek ve evlilik sorunlarından kurtulmak için profesyonel öğretileri öğrenmek ve tam olarak işe nereden başlamanız gerektiğini söyleyebilecek iyibir rehber edinmektir
İşte evliliğinizi kurtarma adına ne yapmanız gerektiği konusunda genel bir çerçeveye sahip olursanız, bu çerçevenin içini doldurarak amacınıza ulaşmanız çok kolay olacaktır.
Bu rehber evlilik sorunları konusunda size büyük oranda  yardımcı olabilecek olan Evliliği Kurtarma Formülü isimli kitabta anlatılan bilinçaltı metodlardır.
“Evliliği Kurtarma Formülü” adlı kitap sayesinde eşinizin bilinçaltını etkileyerek, evliliğinizi kurtarma adına çok büyük yol katedebilirsiniz. Uygulaması sonderece kolay metodlardan oluşan kitap ile,evliliği kurtarmak için tam olarak ne yapmanız gerektiğini  kısa ve anlaşılır bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Herzaman söylediğim gibi evliliğinizin boşanmayla sona ermesini beklemeyin. İlişkiniz hakkındaki hayallerinizin ve umutlarınızın mahkemelerde boşanma davalarında sönüp gitmesine izin vermeyin.
Evliliği kurtarma formulü' kitabını buradan indirebilirsin.

1 yorum:

  1. evlilikteki sorunlar için böyle bir site oluşturduğunuz için teşekkürler.Bu e-kitabı bende okumak istiyorum

    YanıtlaSil

Evliliği Kurtarmanın Yolları Nelerdir?

Evliliği kurtarmanın yolları- Evliliği kurtarmak isteyen bayanlar için evliliği kurtarmanın en etkili yollarını paylaşacağız. Her ev...